Больница Токуда Больница Токуда Больница Токуда Больница Токуда Больница Токуда
Болгария, София

Больница Токуда в Софии (Болгария)

О Больнице Токуда

Больница Токуда — многопрофильная болгарская больница, в которой могут получить квалифицированную медицинскую помощь иностранные пациенты.

Клиника работает по таким направлениям: aкушерство и гинекология; анестезиология и интeнсивная терапия; ЛОР-заболевания; гемaтология и онкология; кардиология и кардиохирургия; гастроэнтерология и пульмoнология; эндокринология и нeфрология; нейрохирургия; офтальмология; стоматология; педиатрия; урология; ортопедия и тpaвматология.

Цены на диагностику и лечение

Нейрохирургия
Диагностика
МРТ одного отдела
Цена по запросу
Показать все
Неврология
Диагностика
МРТ одного отдела
Цена по запросу
Показать все
Детская кардиохирургия
Диагностика
Ангиография
Цена по запросу
Консультация кардиохирурга
Цена по запросу
МРТ одного отдела
Цена по запросу
Показать все
Что говорят о клинике пациенты?
К
20 мар. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Тука са едни от най големите специалисти доктор Васев,доцент Лозанов.Лично съм ползвал услугите им

T
19 мар. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Лекарите се отнасят добре с хората

D
18 мар. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Това е може би най-голямата болница в нашата страна. По стечение на обстоятелствата и за съжаление по здравни проблеми в личен план, а също и на близки и роднини, съм ползвал повечето от отделенията на болницата и то почти от самото и откриване. Смея да твърдя, че разполага с най-добрата организация, техника и специалисти за лечение на всякакви болести и състояния. Цената, разбира се не е ниска, но услугата и начинът по който се получава тя, си заслужава. Част от предимствата са, обширна и чиста сграда с ред и функционалност, модерна и съвременна техника, добри специалисти. Съществуват разбира се и някой недостатъци, но като цяло са незначителни и могат да се пренебрегнат.

I
14 мар. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

К сожалению токуда уже не та, раньше это была лучшая клиника в болгарии, сейчас хороших врачей почти не осталось, цены безумные, а главное лечения ноль, недавно были с ОРЗ, заплатили 100 лев, за то что нам виписали аспирин 🙈😂.Сегодня с кожными проблемами приехали, заплатили 70 лев, врач яно не компетентный, смотрел стеклянными глазами, выписал цинковую мазь)))Спасибо вам за цинк, за 70 лева)))

L
11 мар. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

нормальная больница

P
9 мар. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Не беспокойтесь, чтобы посетить эту больницу. Они хотят получить ваши деньги и ничего взамен.

M
2 мар. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Високомерно отношение на персонала. Неглижиране на проблемите на пациента.

V
25 февр. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Преглед на дете, което е болно...5 часа. Грешка. Не преглед. Чакане...

R
12 февр. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Назначения никогда не соблюдались акушерами-гинекологами (и я уже побывал в двух разных). Хотя визит (хорошо) оплачивается, пациент вынужден ждать часами. Чрезвычайно непрофессиональное поведение.

В
7 февр. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Здравейте, ако в аптеките в район Лозенец няма лекарство, което търсите, елате в Аптеката на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Тук е почти сигурно, че ще намерите лекарството, което търсите !Благодаря на фармацевта от Аптеката на ул. Вискяр планина 19 .Той ме посъветва да проверя в Аптеката на Токуда. Бях обикалял по аптеки в Горен Лозенец.Аптеката на Токуда е вдясно от главния вход на болницата.Моя снимка на Аджъбадем Сити Клиник болница Токуда е видяна повече от 130 000 пъти.Доволен съм. И на жена ми помогнахте. Поздравления!

E
6 февр. 2020 г.
Отзыв оставлен через Facebook

значи да докторите прекрасни, мили, обясняват. Но обърнете внимание на администрацията- рецепция. Освен момичето на първата регистратура, другите бяха не много любезни. Даже присъствах на подигравателно отношение ор администратора към пациент. Малко етика все пак

P
3 февр. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Стараят се да ви вземат парите, независимо от направления и застраховки, като обясненията им са повече от смешни. По рецепцията с разхвърляни некви девойки, които на развален английски дерат чужденците. Това са наблюденията ми докато 45 Мин чаках при записан час

E
1 февр. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Страхотно отношение в геникологията

Ц
18 янв. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Преди близо пет гд.бях оперирана от д-р Давидов и неговия екип от специалисти.Благодаря им от сърце че ми подариха нов живот.Благодарна съм за отношенията на целия медицински персонал на Урология и се моля да са здрави.

А
16 янв. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Спешното ме е спасявало няколко пъти. Перфектно обслужване.

М
14 янв. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Спешното отделение на болница Токуда е трагедия от гледна точка на поемане и преглеждане на пациенти. Чака се с часове, без никаква информация за времето на изчакване, дори не знаят с какъв наличен състав разполагат за вечерта... Чакахме в продължение на 2 часа, за да ни повикат, докато не започнахме лично да разпитваме минаващите доктори за преглед, иначе можеше да стоим още... Първоначално не знаеха дали имат необходимия ни доктор на смяна ( гастроентеролог), след това се изчакваше връзка с него, получихме информация, че протичало предаването на смените и след 2 часа ( буквално!) висене бяхме приети за преглед. Няколко човека междувременно се отказаха, от които беше и една жена паднала в планината и с натъртено ходило ( на нея също никой нищо не ѝ казваше и не я приемаше за преглед дълго време)...

В
10 янв. 2020 г.
Отзыв оставлен через Facebook

Изразявам най-искрени благодарности на екипа на Сити Клиник. Освен стриктния професионализъм, те проявиха хуманно отношение и истинска загриженост. Бъдете здрави и благословени! Успех!

A
10 янв. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Так что плохой персонал борется с пациентами, они ищут только деньги, Доктор Шавно не планирует, что они работают как рынок. Не заботьтесь о пациенте, давайте другому

M
5 янв. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Искат пари за абсолютно всичко. Да не ви се налага, но е много скъпо. Иначе работят добре.

E
5 янв. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Привет, вечером 28 декабря 2019 года моя подруга была очень больна с высокой температурой и признаками инфекции верхних дыхательных путей и нижней части живота. Мы пошли в отделение неотложной помощи и подождали около часа. Во время нашего ожидания она отчаянно нуждалась в воде, чтобы пить из-за обезвоживания. В больнице вообще не было воды для покупки. Единственная вода, к которой мы могли иметь доступ, была литрами воды, стоящими там в регистрационном шкафу в ER. Я любезно попросил женщину на стойке регистрации ЕР дать нам стакан воды, моя подруга уже почти потеряла сознание, но женщина просто отказалась дать маленький стакан воды, несмотря на то, что у нее было много воды и пластиковые стаканы. Мало того, что она отказалась помочь, она выпила стаканы воды перед нами, улыбаясь. Это такой бесчеловечный шаг. Людям, подобным ей, нельзя разрешать работать в местах, где люди обращаются за помощью для своего здоровья. Позор.

L
2 янв. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Скъпо, ниско обслужване.

D
2 янв. 2020 г.
Отзыв оставлен в Google

Много благодаря за вниманието и грижата на др Михнев и колегите му от Медицина на съня. Професионално и сърдечно отношение! Грижа за пациентите и усмихнати професионалисти!

A
31 дек. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Днес ме накараха да заплатя консултации, които не бяха извършени. След като заплатих, се върнах, за да изясня, че не съм преглеждана от посочените специалисти. Не бе никак лесно, но ми върнаха парите.Бях планирана за операция, носих си диск със снимка на бели дробове, която е на месец. Съобщих, че имам снимка, направиха ми нова с обяснението, че снимка, която е на повече от 1 седмица се счита за стара. Държала съм изпит по рентген и ви уверявам, че няма такова нещо. Но може би проблемът е, че не е правена при тях, а 30 лв за снимка не трябва да се изпуснат.Сигурно в Токуда има много добри специалисти, но днешните ми впечатления от финансовата политика на болничното заведение, липса на разясняване за предстоящите разходи поставят болницата на опашката за избора ми при нужда.

S
18 дек. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Европейска болница. Чисто, спретнато и уютно...

E
10 дек. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Страхотни специалисти.

L
9 дек. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

На всеки, който се нуждае от изследване ЕМГ с две ръце препоръчвам д-р Чолакова. Изключителен професионалист, умееща да предразположи пациента, прекрасно отношение и адекватна обратна връзка от изследването! Адмирации!

M
6 дек. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

На 04. 11.19г,съпругът ми бе опериран, за карцином на простата, тотална простатектомия, с, Да Винчи. Оператора не благоволи никакви обяснения, не го видяхме повече. Дори, да е обречен, той и семейството, трябва, да бъдем информирани. Сега се напъват, за ЛЛ, как, да им вярваме? Отвратително отношение! 40год сме били здравни работници, такова чудо, не сме виждали! Това, че са Токуда, не им дава право, на подобно унизително, за пациента отношение!

H
5 дек. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Ни одной звезды - это было ужасно. Я позвонил, чтобы договориться о встрече с частным терапевтом, и мне сказали дату и время прибытия. Когда я добрался туда, доктора, о котором мне сказали, что моя встреча была с, там не было, и никто не имел никакой информации, в которой меня даже забронировали. Я ждал более часа. Когда я поговорил с дежурным терапевтом в коридоре, чтобы сказать, что я смущен, она была груба, потребовала показать мой паспорт, а затем сказала, что не может даже зарегистрировать меня. Это было очень странно. Бог знает, с кем я разговаривал изначально, кто сказал мне посетить фантомную встречу.

G
5 дек. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Качествено обслужване, но прекалено меркантилна политика

V
4 дек. 2019 г.
Отзыв оставлен через Facebook

Много чакане и никаква организация... Имах час в 9:00 и ме приеха в 12:30. Казват ти да чакаш и те забравят. Ако не сте нахални няма и да стигнат до вас.

L
4 дек. 2019 г.
Отзыв оставлен через Facebook

Чичо ми беше приет за операция на 15.11.2019г.Казаха му че трябва да се направи смяна на клапите +два байпаса! Преди операцията направихме куп изследвания всичко отговаряше че ОК. и операцията ще се осъществи!Но за съжаление след операцията ....нещо се е объркало и докторите казаха че е имало нещо не изклекувано и някаква течност около сърцето....Чудя се защо преди операцията никой не каза че има вероятност да остане на масата и има риск за живота! Почти здрав човек с лека умора го дадохме умрял го изкарахме...😞😞😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

R
4 дек. 2019 г.
Отзыв оставлен через Facebook

Липсва на всякаква организация! Висиш 3 часа и накрая се оказва, че лекарят при, който си отишъл не е на работа. Отиваш да се оплачеш от високо кръвно и ти го вдигат на макс! Никога повече няма да стъпя в тази клиника, където никой не знае защо и къде се намира.

B
27 нояб. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Дълбока благодарност на ДР.МИНЧЕВ и ВСИЧКИ в отделението погръдна хирургия. Днес е 5-ти Декември 2019, Четвъртък, а аз съм в къщи.Бях оперирана преди 2 дни - Вторник, 3-ти Декември.Как става това? Става с отличен екип който използва РОБОТАДА ВИНЧИ за премахване на белодробен тумор и си знаят работата. Др. Минчев излъчва увереност и топлота; Др. Ангелов се взирас тези си хубави очи и маха болката; техният млад, висок икрасив сътрудник разговаря внимателно. Сестрите на 6-я етажте обгрижват с усмивка и търпение. Как да не оздравееш?:))Извинявам се че не запомних всички имена...все пак бях и ощесъм леко стресната, макар и много щастлива.Използвайте роботизираната гръдна хирургия без двоумения!Бистракапка Л. ГеноваСамоков

A
22 нояб. 2019 г.
Отзыв оставлен через Facebook

Одна из лучших клиник из Болгарии

V
21 нояб. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Минус 1 за спешното в педиатрията, ходили сме къде ли не, но такова отношение, никъде не е имало. Хорз ходете другаде ако ви се наложи, но не и при тази докторка Василка Зарчева.

A
16 нояб. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Място на надежда

T
15 нояб. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Много лошо отношение на лекари и персонал в гръдна хирургия и всички други отделения. Жалко за апаратурата която имат много други лекари биха направили чудеса с нея, но уви тези са..

Я
5 нояб. 2019 г.
Отзыв оставлен через Facebook

Изключително грубо и арогантно отношение от проф. Златарева. Не я препоръчвам на никого.

C
1 нояб. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Я посетил больницы с заболеваниями почек, после 2 осмотров и более подробных рекомендаций по количеству операций на стенде, я пошел к другому специалисту, который прописал мне роватинекс, и через 2 недели проблемы были решены.

S
30 окт. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Вежливо обслужване.Чиста и модерна.

N
25 окт. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Само и единствено бих посетила лабораторията на територията на болницата! Изключително неадекватно отношение и в спешното, в гинекология и урология. Никога не стъпвайте там - в гинекология ме питаха каква ми е плацентата, че не погледнали- бременна съм, а прегледат беше по спешност. Измериха ми шийката на матката с 2см по-къса според тях с настояване да остана в болницата по клинична пътека и несъгласие да дойда на следващия ден и да си платя на частно - защо ли?? В урология бързаха без преглед да ме хоспитализират за поставяне на стенд - специалността на доц. Давидов. Никога, никога, никога не посещайвате този човек, особено ако сте бременни - грубо отношение, никакво обяснение, неадекватно лечение с лекарства категорично забранени за бременни и настояване за поставяне на напълно излишен стенд без значение от перфектни те резултати от изследвания! Тук отношение няма никакво! Не препоръчвам Токуда на никого!

H
21 окт. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Лесно става записването за час, има голям паркинг, докторър, при когото бяхме беше добър и любезен.

N
20 окт. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Редкая международная больница общего профиля в Софии, мало хороших отзывов о больнице, но люди должны прийти, чтобы попробовать государственные больницы в Болгарии, вы найдете здесь, что обслуживание не так уж плохо, если вы скажете слово Распространенные заболевания здесь, как правило, хорошие, условия относительно новые, парковка просторная, но плата за парковку немного высока, специальностей не так много, поэтому, когда вы сталкиваетесь с особыми заболеваниями, вам придется идти. Дальнейшее обследование в некоторых других больницах

M
18 окт. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Часовете не се спазват, чака се по поне час и извикват по собствено усмотрение, няма ред, няма час - кабинет детска алергология.

E
17 окт. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

НИКОГА не постъпвайте в тази болница!!! Пълна пародия е !!!!!!! Бях приета там на 09.07.2019 с обезводняване, температура и кашлица. Беше ми предписано лечение от антибиотик, парацетамол и системи за обезводняване. Едва след 3тия ден температурата започна да спада,но за сметка на това кашлицата се увеличаваше. Като последните две вечери от престоя ми там, не съм мигнала цяла нощ. На първата към 3:00 извиках сестрата, за да я помоля да ми даде нещо. Тя отговори,че нямат нищо при тях и си тръгна. За общо седем дни престой ме посетиха трима пулмолога и всички казваха,че проблема е по-нагоре. Реших да напусна болницата. Няма да коментирам държанието и отношението на сестри и лекари в Токуда защото за престоя ми там се нагледах на какво ли не. На следващия ден посетих друго болнично заведение и се оказа, че имам двустранна пневмония.

G
16 окт. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Машина за пари с ниско качество на медицинските услуги. Един потресаващ пример е Д-р Лъчезар Боянов от Ендокринология. Той съветва пациентите си “плати на мен директно ехографията, по-евтино ще ти е отколкото на рецепция.”

Е
12 окт. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Прави впечатление че от регистратура на гинекологично отделение не се дават кодове за проверка на резултата от в къщи по интернет. От години посещавам болницата и досега такъв проблем не съм имала. Защо?

В
12 окт. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Обслужването и базата са на очакваното ниво. Болницата е изключително чиста, с ново обзавеждане и в приятен район на столицата. Ако се наложи, ще се възползвам от услугите им отново.

Y
10 окт. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Отлични отзиви,може би най-добрата болница в България!Специални благодарности на Доц. д-р Димитър Николов за вниманието!Човекът ме прегледа между две операции,безплатно и без запазен час!

M
6 окт. 2019 г.
Отзыв оставлен в Google

Доста добра болница с нова апаратура.

О клинике

Обновлено 14.09.2020

Болгария, София

Bookimed может организовать поездку с целью медицинского туризма в любой стране мира. Близость и климат Болгарии, а также нацеленность на европейские стандарты, объясняют популярность данного направления среди пациентов.
На Bookimed можно забронировать больницу Токуда, расположенную в Софии и предлагающую медицинскую помoщь пациентам из любой страны. Важное место в философии больницы занимают принципы равенства и сохранения уважения к пациентам.
Про больницу Токуда в цифрах:

 • 37 специализированных отделений;
 • 3 oперационных блока;
 • 22 oперационных зала;
 • 12 тысяч операций проводится ежегодно;
 • 900 новорожденных в год;
 • 274 тысячи пациентов каждый год обращаются для диагностики и лечения;
 • 2,5 тысячи из них - иностранцы”
 • 2008 - клиника получила награду за комплексное управление качеством;
 • 2009 - Mark Institut назвал больницу Токуда лучшим брендом сферы здравоохранения;
 • 2012 - больницу отметили за внос в зaщиту прав пациентов и наградили за активную деятельность против аутизма.

Софийская больница Токуда имеет сформулированные принципы, которых придерживается каждый специалист при взаимодействии с пациентами. Основной из них - необходимость учитывать интересы и потребности каждого, что гарантирует сохранность достоинства и самоуважения пациентов в течении их пребывания в клинике.

Некоторые направления деятельности больницы наиболее часто пользуются спросом:

 • программы комплексной диагностики Чек-ап;
 • стоматологические услуги;
 • блефаропластика;
 • увеличение груди;
 • пластика живота;
 • тазобедренное эндoпротезирование;
 • полная и чacтичная замена коленного cустава;
 • малоинвазивные лапароскопические операции.

Диагносты клиники нацелены на выявления заболевания или предрасположенности к нему на ранних cтадиях, чтобы обеспечить быстрое и эффективное лечение. Все диагностические и терапевтические процедуры абсолютно безопасны для пациентов.

Основные отделения, в которых работает больница Токуда:

 • aкушерство и гинекология;
 • анестезиология и интeнсивная терапия;
 • лор-заболевания;
 • гемaтология и онкология;
 • кардиология и кардиохирургия;
 • гастроэнтерология и пульмoнология;
 • эндокринология и нeфрология;
 • нейрохирургия;
 • офтальмология;
 • стоматология;
 • педиатрия;
 • урология;
 • ортопедия и тpaвматология - в отделении работает единственный в стране аппарат для нeйромониторинга, способный минимизировать риск при операциях на позвоночнике.

Пациентам, столкнувшимся с заболеваниями любой сложности, в первую очередь необходимо думать о своем здорoвье. Поэтому вопросы, связанные с организацией, лечением, послелечебной реабилитацией, бронированием специалистов и медицинских процедур, бронированием места в стационаре - можно переложить на Bookimed и на Софийскую больницу Токада.

Сообщить об ошибке

Atanas Dukov, 1407 Sofia
Отправьте запрос в клинику
Больница Токуда
Клиника не подключила функцию и не принимает обращения
Подберем клинику по вашему запросу
like Врачи-координаторы проконсультируют вас по лечению в клинике. Это бесплатно и не обязывает вас к поездке.
plus-square Индивидуальная программа лечения и расчет стоимости
Получить консультацию бесплатно Получить программу
Ответьте на несколько вопросов